Inlagd ingefära

Jag har alltid älskat den inlagda ingefäran (eller gari) som man får när man äter sushi.
Så nu letade jag rätt på ett recept för att pröva
 
Ingredienser
ca 100g färsk Ingefära
7 1/2 dl Vatten
1 1/2 dl risvinäger
1 1/2 dl Socker
1 1/2 tsk Salt
 
 
1. Skala ingefäran, var noga med att bara ta bort det yttersta skalet. Skär tvärs över i så tunna skivor som möjligt
2. Koka upp vatten. Lägg ner ingefäran. Rör om och ställ åt sidan i 10 min. Häll av vattnet, lägg ingefäran  i en
    glasburk.
3. Hetta upp vinäger, socker och salt till sockret lösts upp. Häll det över ingefäran. Låt svalna.
4. Efter ca 3 timmar är den klar att serveras. Förvara den kallt. God hållbarhet.
 
Blir intressant att prova i morgon!

Kommentera här: