Räk- och skinkpaj

Jag behövde göra mer "snabbmat". Kom på att det var länge sedan jag gjorde paj, så det fick bli fyra portions räkpajer och lika många ost- och skink pajer.
 
Pajdegen: 
6 dl Vetemjöl
250g Margarin eller smör 
4 msk vatten
Hacka samman , för hand eller med matberedarens kniv alla ingredienser.
Ställ degen kallt ca 1/2 timme. Dela i två delar om du vill ha två fullstora pajer eller dela i åtta delar om du vill använda dom mindre ,en portions formarna. Tryck ut degen i varje form upp till kanten.
Räkpaj:
ca 400g Räkor
2 msk Dill
100g smakrik Ost
2 Ägg
1 dl Grädde
1 dl Créme fraiche
1/2 krm Salt
Blanda räkorna, dillen och osten och fördela jämt på pajdegen/degarna
Vispa ihop ägg, grädde och créme fraichen. Häll över äggstanningen över räkblandningen.
Grädda pajen/pajerna i 225 grader i ugnen, ca 30-35 min.
Ost och skinkpaj:
100g rökt Skinka
150g smakrik Ost
3 Ägg
2 dl Mjölk
1 dl Grädde
1 krm Salt
1 krm Svartpeppar
Blanda skinkan och osten, fördela jämt på pajdegen/degarna
Vispa ihop ägg, mjölk, grädde, salt och svartpepparn. Häll över äggstanningen över skinkblandningen.
Grädda i 200 grader i ugnen ca 20 min.
 
Nu har jag 8 portioner paj i frysen, för lata dagar!

Kommentarer:

1 Malin:

Paj funkar alltid - och speciellt med en fräsch sallad till =)

Svar: Precis!
Rode Selin

Kommentera här: