Grava lax med enris

En upptinad laxbit, vägde 558g
2 msk strösocker
3 rågade msk havssalt
några varv med vitpeppar kvarnen
En 20(?) cm lång enriskvist

Jag rev av kvistarna på sidan och slängde "enrispinnen".
Kokade upp vatten och la i kvistarna så dom fick koka med någon minut (vet ju inte vad riset varit med om).
Tog upp kvistarna, spolade i kall vatten och lät det rinna av
Blandade sockret, saltet och vitpepparn
Delade lax biten
Gnuggade in salt o sockerblandningen på fiskbitarnas insidan
La fisk bitarna som den översta bilden visar med skinnsidorna utått, med enriset i mellan.
Man kan slå med en mortel lite på enrisbarren för att få ut lite mera smak, om man vill.
In med fisken i en plastpåse, knöt åt ordentligt

Nu ska jag låta den ligga i kylen ett par dagar och vända den med jämna mellanrum, lite längre på den tjockare biten.
Efter ca 20 timmar på varje sida kom jag på att jag skulle vidareutveckla receptet lite. Jag hällde ut "saften " som bildats i en kastrull och kokade upp med enriset, för att få ut lite mer av enris smaken. Silade och snabbkylde i frysen sedan åter in i plastpåsen för minst ca 10 timmar till.