Nässelsoppa

 
4 port
 
Ingredienser:
ca 2 l nyplockade, späda Nässlor
ca 1 l Vatten
Salt
1 msk Margarin
3 msk Vetemjöl
2 Höns- eller Grönsaksbuljongtärningar
2 dl Grädde
Italiensk salladskrydda
2 msk hackad Gräslök
Ägghalvor
 
Skölj nässlorna noga, ta bort rötter och grova delar.
 
Koka upp hälften av vattnet och salta lätt. Lägg i nässlorna och koka i 5 min. Sila av kokvattnet och spara det. Mixa nässlorna fint.
 
Fräs margarin och mjöl i en kastrull och späd med nässelspadet. Smula ner buljongtärningarna och späd med resten av vattnet. Koka ett par minuter. Tillsätt nässlorna och grädden.
 
Smaka av med salladskryddan och ev mera salt. Servera med ägghalvor och strö hackad gräslök över.

Kommentarer:

1 Sara:

Mums, det gjorde alltid farmor på våren ;-)
Hon sa nästan jämt, nässelsoppa för bönder och spenatsoppa för stadsbor ;-)

2 Sofie Eklund:

Tack för tipset :) ska laga denna!

3 FrökenTV, bloggen om tv och film:

gott

Kommentera här: