Chokladkaka med fudgekräm (10 bitar), på begäran.



Chokladkakan
150g Smör

2 Ägg

2,5 dl Strösocker

1 tsk Vaniljsocker

1msk kalt kaffe

1,5 dl Vetemjöl

0,5 dl kakao

1tsk Bakpulver

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg, socker o vaniljsockret pösigt. Tillsätt kaffet. Sikta i mjöl, kakao o bakpulver. Rör i det smälta smöret. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca. 20 min. Låt kakan svalna i formen.

 

Fudgekrämen

1,5 dl Vispgrädde

1,5 dl Strösocker

2 msk ljus Sirap

100g mörk (70% kakaohalt) Choklad

75g Smör


Blanda grädde, socker, sirap och choklad i en kastrull. Låt koka under omrörning några minuter till en tjock och blank smet. Ta kastrullen från platan och tillsätt smöret.
Häll smeten på chokladkakan och låt krämen kallna. Pudra över kakao.

 

 

 

 

 

 

 

Kommentera här: