Chokladkaka med fudgekräm (10 bitar), på begäran.
Chokladkakan
150g Smör
2 Ägg
2,5 dl Strösocker
1 tsk Vaniljsocker
1msk kalt kaffe
1,5 dl Vetemjöl
0,5 dl kakao
1tsk Bakpulver
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg, socker o vaniljsockret pösigt. Tillsätt kaffet. Sikta i mjöl, kakao o bakpulver. Rör i det smälta smöret. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca. 20 min. Låt kakan svalna i formen.
Fudgekrämen
1,5 dl Vispgrädde
1,5 dl Strösocker
2 msk ljus Sirap
100g mörk (70% kakaohalt) Choklad
75g Smör
Blanda grädde, socker, sirap och choklad i en kastrull. Låt koka under omrörning några minuter till en tjock och blank smet. Ta kastrullen från platan och tillsätt smöret.
Häll smeten på chokladkakan och låt krämen kallna. Pudra över kakao.