Chokladbiskvier 25st
4dl Sötmandel (260g)
4dl Florsocker (240g)
2 Äggvitor
Smörkräm:
100g Smör
drygt 1dl Florsocker (ca.75g)
1 Äggula
2msk Kakao
1/2tsk Pulverkaffe eller 1 msk färdigt Kaffe
Garnering:
125g mörk Blockchoklad
Tillagning:
Skålla, skala och mal mandeln. Blanda den med florsockret.
Vispa upp äggvitorna till hårt skum. Vänd ner dem i mandelblandningen.
Klicka ut smeten med hjälp av två skedar på plåt med bakplåtspapper.
Grädda i ugn vid 200grader i ca 10 min tills kakorna fått lagom ljusbrun färg.
Lossa dem försiktigt från plåten innan de kallnat. Låt dem gärna kallna på galler.
Rör samman ingredienserna till smörkrämen. Lägg smörkrämen i toppar på mandelkakorna. Ställ kakorna kallt i kyl eller frysen.
Smält blockchokladen i vattenbad över svagvärme (eller smällt i micron). Doppa kakorna i chokladen eller häll den försiktigt över.
Låt kakorna kallna helt innan det serveras.
Jag dubblade receptet men gjorde lika många, för att passa till efterrätt.
Håller sig utmärkt i frysen - de bli tom godare efter en tid.