Recept på "Bettytårtan"

8 Äggvitor vispas till hårt skum.
Tillsätt 6 dl Socker och vispa i 3 min.
Blanda i 8 dl Rice Krispies (Kelloggs).
Bred smeten på smörat smörpapper på två plåtar.
Grädda ca15-20 min i 125- på mitten i ugnen (om du har varmluftsugn kan du göra båda två samtidigt). När marängerna känns hård, stäng av ugnen och låt marängerna stå kvar i ugnen över natten.

Kräm:
 8 Äggulor, 2dl Socker, 2 msk Mjöl o 2 dl Grädde.
Låt skjuda på svag värme i kastrull, ta av från platan när det börjar tjockna.
Rör i 250g smör eller margarin o 2 tsk vaniljsocker, låt kallna.

Dela de två marängbottnarna på mitten så att du har fyra lika stora bottnar.
Fördela krämen, ca. 500 g hallon och 5 dl vispad grädde på tre av bottnarna.
Lägg i hop de tre marängbottnarna på varandra ta sedan den fjärde på som ett tak.
Om du inte ska äta den samma dag kan du nu frysa ner den. Ta fram tårtan någon timme innan serveringen och fördela ytterligare 5 dl grädde och dekorera sedan med mera hallon efter smak.