Tekakor med morot

Ca 20st
5 dl Vatten
1/2 dl Olja
50g Jäst
2-3 tsk Salt
2 msk Brödkryddor
3 dl grovt riven Morot
ca 1 1/2 liter Rågsikt med vetemjöl
 
Värm vattnet och oljan till 37 grader (fingervärme).
Smula jästen i en bunke, tillsätt degvätskan och vispa slätt. Rör ner resten av ingredienserna. Arbeta degen väl och jäs den sedan i 30 minuter eller till dubbel storlek. Ta upp degen på bordet, dela den i två delar, rulla ut till två längder och dela dem i sammanlagt ca 20 bitar. Plata ut varje bit rund så storleken blir som en tekaka. Lägg dom sedan på plåt med bakplåtspapper att jäsa i 30 min.Grädda dem sedan i 225 graders ugnsvärme ca 10 min.

Kommentarer:

1 Sara:

Åh vad gott de låter. Ska testa dem med mitt glutenfria mjöl =)

Svar: Hör gärna av dig om det funkar! då kan jag lägga till det i receptet.
Rode Selin

Kommentera här: