SAFFRANS SNURROR
ca 40st 250gr 6-8 min
150 g Margarin
5 dl Mjölk
50 g Jäst
1 1/2 dl Socker
1/2 tsk Salt
2 pak (1g) Saffran
15 dl Vetemjöl
1 dl Russin
Fyllning: 100 g Smör och 100 g Riven Mandelmassa
Garnering: 1 uppvispat ägg och flagad Mandel
Smält margarinet och tillsätt mjölken, ljumma till 37grader. Smula ner jästen i en bunke och blanda ner degspadet. Rör ner socker, salt och saffran. Blanda ner mjölet och arbeta till en smidig deg.
Låt jäsa till dubbel storlek (ca 1 timme). Blanda in russinen i degen
Tag upp degen på bakbordet och arbeta den jämn. Kavla ut till 2 rektanglar.
Blanda fyllningen och bred över.
Sedan kan du göra så här:
eller göra som vid vanliga bullar. jäs bullarna 25 min. Pensla på det uppvispade ägget och lite flagad mandel.