SAFFRANS SNURROR

 

ca 40st  250gr 6-8 min

150 g Margarin

5 dl Mjölk

50 g Jäst

1 1/2 dl Socker

1/2 tsk Salt

2 pak (1g) Saffran

15 dl  Vetemjöl

 1 dl Russin

Fyllning:  100 g Smör och 100 g Riven Mandelmassa

Garnering: 1 uppvispat ägg och flagad Mandel

 

Smält margarinet och tillsätt mjölken, ljumma till 37grader. Smula ner jästen i en bunke och blanda ner degspadet. Rör ner socker, salt och saffran. Blanda ner mjölet och arbeta till en smidig deg.

Låt jäsa till dubbel storlek (ca 1 timme). Blanda in russinen i degen

Tag upp degen på bakbordet och arbeta den jämn. Kavla ut till 2 rektanglar.

Blanda fyllningen och bred över.

Sedan kan du göra så här:

 eller göra som vid vanliga bullar. jäs bullarna 25 min. Pensla på det uppvispade ägget och lite flagad mandel.

Kommentera här: