Chokladkaka med fudgekräm (10 bitar), på begäran.



Chokladkakan
150g Smör

2 Ägg

2,5 dl Strösocker

1 tsk Vaniljsocker

1msk kalt kaffe

1,5 dl Vetemjöl

0,5 dl kakao

1tsk Bakpulver

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg, socker o vaniljsockret pösigt. Tillsätt kaffet. Sikta i mjöl, kakao o bakpulver. Rör i det smälta smöret. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca. 20 min. Låt kakan svalna i formen.

 

Fudgekrämen

1,5 dl Vispgrädde

1,5 dl Strösocker

2 msk ljus Sirap

100g mörk (70% kakaohalt) Choklad

75g Smör


Blanda grädde, socker, sirap och choklad i en kastrull. Låt koka under omrörning några minuter till en tjock och blank smet. Ta kastrullen från platan och tillsätt smöret.
Häll smeten på chokladkakan och låt krämen kallna. Pudra över kakao.